Používáním této stránky souhlasím s používáním souborů cookies. Pro více informací klikněte zde

HORECA

Popis odvětví

Odvětví HORECA (hotely, restaurace, catering) je jedním z nejvíce různorodých odvětví v České republice Poskytování potravin a nápojů je běžně dostupná služba, ať už v oblasti cestovního ruchu (hotely), zdravotnictví (stravování v nemocnicích), akademické sféře (univerzitní jídelny) nebo v jiných organizacích (podnikové jídelny, cateringové služby).

Každý den musí restaurace, hotely, stravovací řetězce, rychlo-občerstvení a mnoho dalších podniků objednávat, dodávat nebo zpracovávat potraviny a jiné spotřební zboží, jako např. hygienické prostředky.

Výzvy v odvětví

Efektivní a spolehlivé procesy týkající se pohybu zboží jsou rizikovým faktorem pro jakoukoliv podnikatelskou činnost v odvětví HORECA. Aby bylo možné používat potravinové produkty k vytvoření vysoce kvalitních pokrmů v požadovaném čase, musí být zajištěna koordinace mnoha administrativních a organizačních procesů.

Výhody EDI

Díky elektronické výměně dat (EDI) mezi obchodními partnery, jsou tyto každodenní procesy rychlejší, spolehlivější a efektivnější, a to i z hlediska nákladů. EDI přináší ještě další výhody:

  • Úplný a přesný přehled sortimentu zboží
  • Automatizované objednávací procesy
  • Jasné informace o výměně výrobků a jejich cenách
  • Menší odběr zboží
  • Vylepšená kontrola faktur
  • Snadnější pravidelná inventarizace
  • Menší ztráty při zásobování
  • Automatizované procesy pro vrácení záloh
  • A mnoho dalších

Vedle velkých hotelových řetězců jako Falkensteiner Michaeler Tourism Group nebo velkých stravovacích zařízení, jako Eurest, se více než dalších 100 dodavatelů v odvětví HORECA spoléhá při výměně elektronických dat na EDI.

  • Katalog zboží a cen (PRICAT)
  • Objednávka (ORDERS)
  • Dodací list (DESADV)
  • Faktura (INVOIC)