Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+420 / 261 009
TECHNICKÁ PODPORA -055
EDI KONZULTACE -011

HORECA

Popis odvětví

Odvětví HORECA (hotely, restaurace, catering) je jedním z nejvíce různorodých odvětví v České republice Poskytování potravin a nápojů je běžně dostupná služba, ať už v oblasti cestovního ruchu (hotely), zdravotnictví (stravování v nemocnicích), akademické sféře (univerzitní jídelny) nebo v jiných organizacích (podnikové jídelny, cateringové služby).

Každý den musí restaurace, hotely, stravovací řetězce, rychlo-občerstvení a mnoho dalších podniků objednávat, dodávat nebo zpracovávat potraviny a jiné spotřební zboží, jako např. hygienické prostředky.

Výzvy v odvětví

Efektivní a spolehlivé procesy týkající se pohybu zboží jsou rizikovým faktorem pro jakoukoliv podnikatelskou činnost v odvětví HORECA. Aby bylo možné používat potravinové produkty k vytvoření vysoce kvalitních pokrmů v požadovaném čase, musí být zajištěna koordinace mnoha administrativních a organizačních procesů.

Výhody EDI

Díky elektronické výměně dat (EDI) mezi obchodními partnery, jsou tyto každodenní procesy rychlejší, spolehlivější a efektivnější, a to i z hlediska nákladů. EDI přináší ještě další výhody:

  • Úplný a přesný přehled sortimentu zboží
  • Automatizované objednávací procesy
  • Jasné informace o výměně výrobků a jejich cenách
  • Menší odběr zboží
  • Vylepšená kontrola faktur
  • Snadnější pravidelná inventarizace
  • Menší ztráty při zásobování
  • Automatizované procesy pro vrácení záloh
  • A mnoho dalších

Vedle velkých hotelových řetězců jako Falkensteiner Michaeler Tourism Group nebo velkých stravovacích zařízení, jako Eurest, se více než dalších 100 dodavatelů v odvětví HORECA spoléhá při výměně elektronických dat na EDI.